Beer mac 'n' cheese pancetta

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord cheese, Dutch Oven, gietijzeren pan, kaas, macaroni, pasta
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • gietijzeren pan

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 150 g pancetta
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g spinazie
  • 500 ml melk
  • 250 ml Fire&Food BBQ IPA
  • 220 g macaroni
  • 100 g cheddar
  • 200 g mozzarella
  • zout en peper

Instructies

  • Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 150°C.
  • Smelt de boter in de pan en fruit hierin de fijngeperste knoflook. Voeg de grofgehakte spinazie toe en bak 2 minuten.
  • Giet de melk en het bier hierbij en laat het aan de kook komen.
  • Voeg dan de macaroni toe en laat dit 20 minuten koken totdat de macaroni gaar is.
  • Gril op het rooster de plakjes pancetta. Verkruimel deze en meng ze door de macaroni.
  • Roer de geraspte cheddar en de helft van de mozzarella door de macaroni. Breng op smaak met zout en peper.
  • Als alles is gesmolten bedek je de bovenkant met de resterende mozzarella. Sluit de deksel van de barbecue en laat het 7 minuten gratineren.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...