
Beer mac 'n' cheese pancetta
Equipment
- gietijzeren pan
Ingrediënten
- 50 g boter
- 150 g pancetta
- 2 teentjes knoflook
- 50 g spinazie
- 500 ml melk
- 250 ml Fire&Food BBQ IPA
- 220 g macaroni
- 100 g cheddar
- 200 g mozzarella
- zout en peper
Instructies
- Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 150°C.
- Smelt de boter in de pan en fruit hierin de fijngeperste knoflook. Voeg de grofgehakte spinazie toe en bak 2 minuten.
- Giet de melk en het bier hierbij en laat het aan de kook komen.
- Voeg dan de macaroni toe en laat dit 20 minuten koken totdat de macaroni gaar is.
- Gril op het rooster de plakjes pancetta. Verkruimel deze en meng ze door de macaroni.
- Roer de geraspte cheddar en de helft van de mozzarella door de macaroni. Breng op smaak met zout en peper.
- Als alles is gesmolten bedek je de bovenkant met de resterende mozzarella. Sluit de deksel van de barbecue en laat het 7 minuten gratineren.