
BBQ honey chicken wings
Equipment
- gietijzeren pan
- kernthermometer
Ingrediënten
- 1 kg kippenvleugels
marinade
- 6 el sojasaus
- flinke scheut olijfolie
- 1 el zoetzure chilisaus
- 1 el kiprub
- 1 el pilipili kruiden of chilipoeder
- 1 tl zout
- 1 tl knoflookpoeder
glaze
- 3 teentjes knoflook
- 1 ui
- 4 el ketchup
- 2 el sambal
- 1 el azijn
- 2 el sojasaus
- 3 el honing
- scheutje water indien nodig
Instructies
- Doe de kippenvleugels in een kom. Doe hier de ingrediënten van de rub bij en laat minimaal 1 uur marineren.
- Maak de barbecue klaar voor indirecte bereiding (180°C). Gril de kippenvleugels rondom op het indirecte gedeelte voor ca. 30 minuten. Zorg ervoor dat de kip een kerntemperatuur van 70°C bereikt.
- Snipper voor de glaze de ui. Zet de pan op de barbecue. Fruit de ui met een beetje olijfolie. Voeg de fijngeperste ui toe en de rest van de ingrediënten van de glaze.
- Leg de kippenvleugels in de pan en zorg dat ze rondom in de glaze zitten. Warm ze goed door en serveer direct.