BBQ honey chicken wings

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord barbecue, chicken, chicken wings, chilisaus, honing, roken, sojasaus
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 45 min
Porties 4 personen

Equipment

  • gietijzeren pan
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 1 kg kippenvleugels

marinade

  • 6 el sojasaus
  • flinke scheut olijfolie
  • 1 el zoetzure chilisaus
  • 1 el kiprub
  • 1 el pilipili kruiden of chilipoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl knoflookpoeder

glaze

  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 4 el ketchup
  • 2 el sambal
  • 1 el azijn
  • 2 el sojasaus
  • 3 el honing
  • scheutje water indien nodig

Instructies

  • Doe de kippenvleugels in een kom. Doe hier de ingrediënten van de rub bij en laat minimaal 1 uur marineren.
  • Maak de barbecue klaar voor indirecte bereiding (180°C). Gril de kippenvleugels rondom op het indirecte gedeelte voor ca. 30 minuten. Zorg ervoor dat de kip een kerntemperatuur van 70°C bereikt.
  • Snipper voor de glaze de ui. Zet de pan op de barbecue. Fruit de ui met een beetje olijfolie. Voeg de fijngeperste ui toe en de rest van de ingrediënten van de glaze.
  • Leg de kippenvleugels in de pan en zorg dat ze rondom in de glaze zitten. Warm ze goed door en serveer direct.

Video

Notities

Dit recept is i.s.m. Campingaz. 

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...