BBQ honey chicken wings

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord barbecue, chicken, chicken wings, chilisaus, honing, roken, sojasaus
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • gietijzeren pan
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 1 kg kippenvleugels

marinade

  • 6 el sojasaus
  • flinke scheut olijfolie
  • 1 el zoetzure chilisaus
  • 1 el kiprub
  • 1 el pilipili kruiden of chilipoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl knoflookpoeder

glaze

  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 4 el ketchup
  • 2 el sambal
  • 1 el azijn
  • 2 el sojasaus
  • 3 el honing
  • scheutje water indien nodig

Instructies

  • Doe de kippenvleugels in een kom. Doe hier de ingrediënten van de rub bij en laat minimaal 1 uur marineren.
  • Maak de barbecue klaar voor indirecte bereiding (180°C). Gril de kippenvleugels rondom op het indirecte gedeelte voor ca. 30 minuten. Zorg ervoor dat de kip een kerntemperatuur van 70°C bereikt.
  • Snipper voor de glaze de ui. Zet de pan op de barbecue. Fruit de ui met een beetje olijfolie. Voeg de fijngeperste ui toe en de rest van de ingrediënten van de glaze.
  • Leg de kippenvleugels in de pan en zorg dat ze rondom in de glaze zitten. Warm ze goed door en serveer direct.

Video

Notities

Dit recept is i.s.m. Campingaz. 

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...