Broodje pulled chicken

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord barbecue, barbecue snack, broodje, kip, pulled, pulled chicken
Bereidingstijd 1 uur
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kip
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • Brassica koolzaadolie
  • barbecuesaus naar keuze
  • 2 stronkjes little gem
  • 4 hamburgerbroodjes of pita’s

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 150°C en richt in voor de indirecte methode.
  • Wrijf de kip in met een beetje olie en verdeel de paprikapoeder gelijkmatig.
  • Zet de kip op de kiphouder op de barbecue. Laat de kip, met gesloten deksel, mooi goudbruin worden. De kip is gaar bij een kerntemperatuur van 70°C. Haal de kip van de barbecue en laat even afkoelen.
  • Verwijder de huid en ga het kippenvlees mooi plukken. Leg het geplukte kippenvlees in een schaal en meng dit eventueel met een scheutje barbecuesaus.
  • Snijd de huid in kleine stukjes en bak deze lekker krokant. Voeg dit ook toe bij het kippenvlees en meng alles even goed.
  • Snijd de broodjes open, leg op de onderste helft de sla, dan de ‘pulled chicken’. Voor de sausliefhebbers mag er best weer een laagje barbecuesaus erbij en dan sluit je af met de bovenkant van het broodje. Serveer direct.

Video

Notities

Extra nodig
  • kippenstandaard
  • kernthermometer
Deze video is i.s.m. Campingaz gemaakt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...