Kippendijen met sesamkorst en wasabi-dip

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord barbecue, barbecue snack, kippendijen, kiprecept, sesamzaadjes
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4

Ingrediënten

  • 4 kippendijen
  • 250 ml teriyakisaus
  • 60 g zwarte sesamzaadjes
  • 60 g witte sesamzaadjes
  • 1 eiwit

wasabi-dip

  • ½-1 tl wasabi
  • 125 ml zure room
  • 2 tl citroensap
  • ½ citroenzest

Instructies

  • Leg de kippendijen in de teriyaki en laat afgedekt een nacht marineren in de koelkast.
  • Meng de wasibi met de zure room, citroensap en zest. Dek af en zet in de koelkast tot gebruik.
  • Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de indirecte methode.
  • Klop het eiwit op. Meng de sesamzaadjes in een bord. Haal de kip uit de marinade en dep droog. Dip de kippendijen in het eiwit en daarna in de sesamzaadjes. Laat dit 10 minuten staan.
  • Gril de kippendijen 5 tot 7 minuten per kant met gesloten deksel tot de kip een kerntemperatuur van 70°C heeft bereikt. Serveer direct met de wasabi-dip.

Video

Notities

Extra nodig
  • kernthermometer
Deze video is gemaakt i.s.m. met Napoleon Grills.
 
 

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...