Kippendijen met sesamkorst en wasabi-dip

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord barbecue, barbecue snack, kippendijen, kiprecept, sesamzaadjes
Bereidingstijd 30 min
Porties 4

Ingrediënten

  • 4 kippendijen
  • 250 ml teriyakisaus
  • 60 g zwarte sesamzaadjes
  • 60 g witte sesamzaadjes
  • 1 eiwit

wasabi-dip

  • ½-1 tl wasabi
  • 125 ml zure room
  • 2 tl citroensap
  • ½ citroenzest

Instructies

  • Leg de kippendijen in de teriyaki en laat afgedekt een nacht marineren in de koelkast.
  • Meng de wasibi met de zure room, citroensap en zest. Dek af en zet in de koelkast tot gebruik.
  • Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de indirecte methode.
  • Klop het eiwit op. Meng de sesamzaadjes in een bord. Haal de kip uit de marinade en dep droog. Dip de kippendijen in het eiwit en daarna in de sesamzaadjes. Laat dit 10 minuten staan.
  • Gril de kippendijen 5 tot 7 minuten per kant met gesloten deksel tot de kip een kerntemperatuur van 70°C heeft bereikt. Serveer direct met de wasabi-dip.

Video

Notities

Extra nodig
  • kernthermometer
Deze video is gemaakt i.s.m. met Napoleon Grills.
 
 

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...