Camembert met port en rozijnenvulling

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht
Trefwoord barbecue, barbecue snack, buiten koken, camembert, port, rozijnen
Bereidingstijd 30 min
Passieve Tijd 2 d
Porties 4 personen

Equipment

  • aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 2-3 camemberts afhankelijk van de grootte
  • 50 g rozijnen
  • ½ glas port
  • 1 stokbrood

Instructies

  • Week de rozijnen circa 48 uur in de port, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  • Gebruik voor dit recept een barbecue met een deksel. Verwarm je barbecue voor op 180°C en richt de barbecue in voor de directe methode.
  • Snijd met een scherp mes een diepe deksel uit de camembert en lepel hem een beetje uit, zodat je het kaasje kunt vullen met de geweekte rozijnen. Zet het dekseltje er weer op.
  • Zet de camembert op een stuk aluminiumfolie op de barbecue en bak totdat de kaas zacht aanvoelt (zoals een rood stuk vlees).
  • Snijd tegelijkertijd het stokbrood in plakjes en rooster deze kort op het rooster. Serveer de camembert samen met het stokbrood.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...