Camembert met port en rozijnenvulling

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht
Trefwoord barbecue, barbecue snack, buiten koken, camembert, port, rozijnen
Bereidingstijd 30 minuten
Passieve Tijd 2 dagen
Porties 4 personen

Equipment

  • aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 2-3 camemberts afhankelijk van de grootte
  • 50 g rozijnen
  • ½ glas port
  • 1 stokbrood

Instructies

  • Week de rozijnen circa 48 uur in de port, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  • Gebruik voor dit recept een barbecue met een deksel. Verwarm je barbecue voor op 180°C en richt de barbecue in voor de directe methode.
  • Snijd met een scherp mes een diepe deksel uit de camembert en lepel hem een beetje uit, zodat je het kaasje kunt vullen met de geweekte rozijnen. Zet het dekseltje er weer op.
  • Zet de camembert op een stuk aluminiumfolie op de barbecue en bak totdat de kaas zacht aanvoelt (zoals een rood stuk vlees).
  • Snijd tegelijkertijd het stokbrood in plakjes en rooster deze kort op het rooster. Serveer de camembert samen met het stokbrood.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...