Camembert met port en rozijnenvulling

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht
Trefwoord barbecue, barbecue snack, buiten koken, camembert, port, rozijnen
Bereidingstijd 30 minuten
Passieve Tijd 2 dagen
Porties 4 personen

Equipment

  • aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 2-3 camemberts afhankelijk van de grootte
  • 50 g rozijnen
  • ½ glas port
  • 1 stokbrood

Instructies

  • Week de rozijnen circa 48 uur in de port, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  • Gebruik voor dit recept een barbecue met een deksel. Verwarm je barbecue voor op 180°C en richt de barbecue in voor de directe methode.
  • Snijd met een scherp mes een diepe deksel uit de camembert en lepel hem een beetje uit, zodat je het kaasje kunt vullen met de geweekte rozijnen. Zet het dekseltje er weer op.
  • Zet de camembert op een stuk aluminiumfolie op de barbecue en bak totdat de kaas zacht aanvoelt (zoals een rood stuk vlees).
  • Snijd tegelijkertijd het stokbrood in plakjes en rooster deze kort op het rooster. Serveer de camembert samen met het stokbrood.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...