
Camembert met port en rozijnenvulling
Equipment
- aluminiumfolie
Ingrediënten
- 2-3 camemberts afhankelijk van de grootte
- 50 g rozijnen
- ½ glas port
- 1 stokbrood
Instructies
- Week de rozijnen circa 48 uur in de port, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
- Gebruik voor dit recept een barbecue met een deksel. Verwarm je barbecue voor op 180°C en richt de barbecue in voor de directe methode.
- Snijd met een scherp mes een diepe deksel uit de camembert en lepel hem een beetje uit, zodat je het kaasje kunt vullen met de geweekte rozijnen. Zet het dekseltje er weer op.
- Zet de camembert op een stuk aluminiumfolie op de barbecue en bak totdat de kaas zacht aanvoelt (zoals een rood stuk vlees).
- Snijd tegelijkertijd het stokbrood in plakjes en rooster deze kort op het rooster. Serveer de camembert samen met het stokbrood.