
Chutney van snijbonen
Equipment
- Beugelpot van 2l of kleinere glazen potten met deksel
Ingrediënten
- 1,5 kg snijbonen
- 1,5 kg uien
- 900 ml moutazijn of kruidenazijn
- 675 g bruine suiker
- 1½ tl mosterdpoeder
- 1½ tl kurkuma
- 2 tl maïzena
Instructies
- Snijd de bonen in kleine stukjes. Was de bonen en zout het water. Kook de bonen totdat ze zacht zijn (ca. 13 minuten).
- Snijd de uien in ringen en fruit de uienringen tot ze glazig en zacht zijn.
- Doe de bonen en uien in een pan. Houd 2 eetlepels azijn achter en voeg de rest van de azijn en de suiker toe aan het bonen- en uienmengsel. Laat dit 15 minuten sudderen.
- Voeg nu het mosterdpoeder, kurkuma, maïzena en de 2 achtergehouden eetlepels azijn toe, zodat het een pasta wordt. Roer alles goed door de groenten en laat dit nog eens 15 minuten stoven.
- Giet de chutney in de gesteriliseerde potten en sluit de pot(ten) goed af.
Notities
- De potjes blijven op een koele donkere plaats minstens een halfjaar goed.