Cinnamon beef roll met peren-bbqsaus

Recept afdrukken
Gang Desserts
Trefwoord beef, dessert, kaneel, kaneelbroodje, rundvlees, zoet
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • gietijzeren pan
  • pizzasteen
  • bakpapier
  • rasp

Ingrediënten

  • 250 g rundergehakt
  • 1 sjalotje
  • 1 el sambal
  • olie
  • 1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjes

peren-bbqglaze

  • 90 ml tomatenketchup
  • 2 tl worcestersaus
  • 1 tl azijn
  • 1 el bruinebasterdsuiker
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl cayennepeper
  • rasp van ¾ peer

Instructies

  • Richt de barbecue in voor de indirecte methode, leg de pizzasteen erop en verwarm voor op 200°C.
  • Maak de glaze door alle ingrediënten in een pan te mengen. De glaze blijft koud. Zet in de koelkast.
  • Snipper het uitje. Doe een scheutje olie in de pan en fruit de uitjes met de sambal. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Zet apart.
  • Rol het kaneeldeeg uit. Verdeel hetgehaktmengsel erover en rol op. Snijd in 6 plakken.
  • Leg op de pizzasteen een velbakpapier en de 6 cinnamonplakken. Bak in max. 11-15 minuten goudbruin.
  • Serveer op een bord met de peren-bbqglaze er over gedruppeld.

Video

Notities

BIERTIP
Dit recept is i.s.m. Brouwerij de Molen.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...