Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus

Recept afdrukken
Gang Desserts
Trefwoord beef, dessert, kaneel, kaneelbroodje, rundvlees, zoet
Bereidingstijd 30 min
Porties 4 personen

Equipment

  • gietijzeren pan
  • pizzasteen
  • bakpapier
  • rasp

Ingrediënten

  • 250 g rundergehakt
  • 1 sjalotje
  • 1 el sambal
  • olie
  • 1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjes

peren-bbqglaze

  • 90 ml tomatenketchup
  • 2 tl worcestersaus
  • 1 tl azijn
  • 1 el bruinebasterdsuiker
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl cayennepeper
  • rasp van ¾ peer

Instructies

  • Richt de barbecue in voor de indirecte methode, leg de pizzasteen erop en verwarm voor op 200°C.
  • Maak de glaze door alle ingredientenin een pan te mengen. De glaze blijft koud. Zet in de koelkast.
  • Snipper het uitje. Doe een scheutje olie in de pan en fruit de uitjes met de sambal. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Zet apart.
  • Rol het kaneeldeeg uit. Verdeel hetgehaktmengsel erover en rol op. Snijd in 6 plakken.
  • Leg op de pizzasteen een velbakpapier en de 6 cinnamonplakken. Bak in max. 11-15 minuten goudbruin.
  • Serveer op een bord met de peren-bbqglazeer over gedruppeld.

Video

Notities

BIERTIP
Dit recept is i.s.m. Brouwerij de Molen.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...