
Cinnamon beef roll met peren-bbqsaus
Equipment
- gietijzeren pan
- pizzasteen
- bakpapier
- rasp
Ingrediënten
- 250 g rundergehakt
- 1 sjalotje
- 1 el sambal
- olie
- 1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjes
peren-bbqglaze
- 90 ml tomatenketchup
- 2 tl worcestersaus
- 1 tl azijn
- 1 el bruinebasterdsuiker
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl cayennepeper
- rasp van ¾ peer
Instructies
- Richt de barbecue in voor de indirecte methode, leg de pizzasteen erop en verwarm voor op 200°C.
- Maak de glaze door alle ingrediënten in een pan te mengen. De glaze blijft koud. Zet in de koelkast.
- Snipper het uitje. Doe een scheutje olie in de pan en fruit de uitjes met de sambal. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Zet apart.
- Rol het kaneeldeeg uit. Verdeel hetgehaktmengsel erover en rol op. Snijd in 6 plakken.
- Leg op de pizzasteen een velbakpapier en de 6 cinnamonplakken. Bak in max. 11-15 minuten goudbruin.
- Serveer op een bord met de peren-bbqglaze er over gedruppeld.