Coconut chicken skewers met pindasaus

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord Aziatisch, barbecue, bbq spiezen, BBQ Style, chicken, kip, kippendijen, kiprecept, sate, satespies
Bereidingstijd 45 min
Passieve Tijd 2 uur
Porties 4

Equipment

  • gietijzeren pan
  • kwastje
  • houten satéstokjes
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 700 kg kippendijen
  • naanbrood, pinda’s en koriander ter garnering

marinade

  • 1 stuk verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el sojasaus
  • 2 el kokosroom
  • 2 el suiker
  • 1 el oestersaus

kokosglaze

  • 6 el kokosroom
  • el honing
  • 1 tl sojasaus

pindasaus

  • 2 el kokosroom
  • 60 g pindakaas
  • 1 tl rijstazijn
  • 1 tl Thaise rode currypasta
  • 2 tl ahornsiroop
  • 2 tl sojasaus
  • 2-3 el water

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de pindasaus in een kleine pan en meng goed. Zet opzij tot je de spiesjes gaat serveren.
  • Snijd de kip in stukken van 2 bij 2 cm en doe ze in een kom. Doe de fijngeperste knoflook, fijngeraspte gember en de overige ingrediënten van de marinade erbij. Meng dit met de kip. Laat dit 1-2 uur marineren in de koelkast.
  • Maak ondertussen de kokosglaze. Doe alle ingrediënten in een kom en meng.
  • Spies de kip op het stokje.
  • Verwarm de barbecue voor op hoge hitte. Gril de spiesjes in 15 minuten rondom gaar. Besmeer ze steeds met kokosglaze. De spiesjes zijn gaar bij een kerntemperatuur van 70°C.
  • Serveer de spiesjes bijvoorbeeld op een naanbrood met een beetje van de pindasaus en serveer direct. Garneer met pinda’s en verse koriander.

Video

Notities

Dit recept is i.s.m Campingaz.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...