
Coconut chicken skewers met pindasaus
Equipment
- gietijzeren pan
- kwastje
- houten satéstokjes
- kernthermometer
Ingrediënten
- 700 kg kippendijen
- naanbrood, pinda’s en koriander ter garnering
marinade
- 1 stuk verse gember
- 2 teentjes knoflook
- 3 el sojasaus
- 2 el kokosroom
- 2 el suiker
- 1 el oestersaus
kokosglaze
- 6 el kokosroom
- 1½ el honing
- 1 tl sojasaus
pindasaus
- 2 el kokosroom
- 60 g pindakaas
- 1 tl rijstazijn
- 1 tl Thaise rode currypasta
- 2 tl ahornsiroop
- 2 tl sojasaus
- 2-3 el water
Instructies
- Doe alle ingrediënten voor de pindasaus in een kleine pan en meng goed. Zet opzij tot je de spiesjes gaat serveren.
- Snijd de kip in stukken van 2 bij 2 cm en doe ze in een kom. Doe de fijngeperste knoflook, fijngeraspte gember en de overige ingrediënten van de marinade erbij. Meng dit met de kip. Laat dit 1-2 uur marineren in de koelkast.
- Maak ondertussen de kokosglaze. Doe alle ingrediënten in een kom en meng.
- Spies de kip op het stokje.
- Verwarm de barbecue voor op hoge hitte. Gril de spiesjes in 15 minuten rondom gaar. Besmeer ze steeds met kokosglaze. De spiesjes zijn gaar bij een kerntemperatuur van 70°C.
- Serveer de spiesjes bijvoorbeeld op een naanbrood met een beetje van de pindasaus en serveer direct. Garneer met pinda’s en verse koriander.