Coconut chicken skewers met pindasaus

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord Aziatisch, barbecue, bbq spiezen, BBQ Style, chicken, kip, kippendijen, kiprecept, sate, satespies
Bereidingstijd 45 minuten
Passieve Tijd 2 uur
Porties 4

Equipment

  • gietijzeren pan
  • kwastje
  • houten satéstokjes
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 700 kg kippendijen
  • naanbrood, pinda’s en koriander ter garnering

marinade

  • 1 stuk verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el sojasaus
  • 2 el kokosroom
  • 2 el suiker
  • 1 el oestersaus

kokosglaze

  • 6 el kokosroom
  • el honing
  • 1 tl sojasaus

pindasaus

  • 2 el kokosroom
  • 60 g pindakaas
  • 1 tl rijstazijn
  • 1 tl Thaise rode currypasta
  • 2 tl ahornsiroop
  • 2 tl sojasaus
  • 2-3 el water

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de pindasaus in een kleine pan en meng goed. Zet opzij tot je de spiesjes gaat serveren.
  • Snijd de kip in stukken van 2 bij 2 cm en doe ze in een kom. Doe de fijngeperste knoflook, fijngeraspte gember en de overige ingrediënten van de marinade erbij. Meng dit met de kip. Laat dit 1-2 uur marineren in de koelkast.
  • Maak ondertussen de kokosglaze. Doe alle ingrediënten in een kom en meng.
  • Spies de kip op het stokje.
  • Verwarm de barbecue voor op hoge hitte. Gril de spiesjes in 15 minuten rondom gaar. Besmeer ze steeds met kokosglaze. De spiesjes zijn gaar bij een kerntemperatuur van 70°C.
  • Serveer de spiesjes bijvoorbeeld op een naanbrood met een beetje van de pindasaus en serveer direct. Garneer met pinda’s en verse koriander.

Video

Notities

Dit recept is i.s.m Campingaz.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...