
Kipgehaktballetjes in tomatensaus
Equipment
- gietijzeren pan
- Wij gebruiken de Ooni Koda 16 gasoven.
Ingrediënten
- 500 g kipgehakt
- 1 ei
- 60 g geraspte Parmezaanse kaas
- 150 g Panko of paneermeel
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 tl zout
- ½ tl peper
- ½ tl chiliflakes
- 60 ml olijfolie
- 750 ml tomatensaus
- 50 g mozzarella
- basilicumblaadjes ter garnering
Instructies
- Verwarm je Ooni voor op 350°C.
- Meng in een kom het kipgehakt met ei, Parmezaanse kaas, 60 gram Panko of paneermeel, knoflookpoeder, Italiaanse kruiden, chiliflakes, zout en peper.
- Vorm er balletjes van ter grootte van een golfballetje van. Rol ze door de Panko of paneermeel.
- Schuif de pan in de oven en 2 eetlepels olie. Bak hierin, in gedeeltes, de gehaktballetjes rondom bruin aan. Haal ze uit de pan.
- Schenk de saus in de pan en leg de gehaktballetjes erin. Schuif de pan voor ca. 20 minuten in de Ooni en leg er de laatste 5 minuten de plakjes mozzarella op. Garneer met verse basilicum en serveer direct.