Kipgehaktballetjes in tomatensaus

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord kip, panko, pizzaoven, tomaten
Bereidingstijd 35 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • gietijzeren pan
  • Wij gebruiken de Ooni Koda 16 gasoven.

Ingrediënten

  • 500 g kipgehakt
  • 1 ei
  • 60 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 150 g Panko of paneermeel
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 tl zout
  • ½ tl peper
  • ½ tl chiliflakes
  • 60 ml olijfolie
  • 750 ml tomatensaus
  • 50 g mozzarella
  • basilicumblaadjes ter garnering

Instructies

  • Verwarm je Ooni voor op 350°C.
  • Meng in een kom het kipgehakt met ei, Parmezaanse kaas, 60 gram Panko of paneermeel, knoflookpoeder, Italiaanse kruiden, chiliflakes, zout en peper.
  • Vorm er balletjes van ter grootte van een golfballetje van. Rol ze door de Panko of paneermeel.
  • Schuif de pan in de oven en 2 eetlepels olie. Bak hierin, in gedeeltes, de gehaktballetjes rondom bruin aan. Haal ze uit de pan.
  • Schenk de saus in de pan en leg de gehaktballetjes erin. Schuif de pan voor ca. 20 minuten in de Ooni en leg er de laatste 5 minuten de plakjes mozzarella op. Garneer met verse basilicum en serveer direct.

Notities

Deze video is i.s.m Ooni.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...