Ree met wilde knoflookcrunch

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • slagerstouw

Ingrediënten

  • 1 reebout
  • Brassica koolzaadolie
  • 2 sneetjes verkruimeld geroosterd brood
  • 50 g verse fijngehakte wilde knoflook
  • zout en peper

voor de crunch

  • 10 g kruidenrub voor wild
  • 20 g sesamzaadjes
  • 5 g koffiebonen grof gehakt
  • 1 gedroogde chili grof gehakt
  • 20 g geroosterde amandelen grof gehakt
  • 20 g cornflakes

voor de kruidenrub voor wild kant en klaar of zelfgemaakt uit

  • 1 tl espressobonen
  • 1 tl jeneverbessen
  • 1 tl mespunt venkelzaad
  • 1 tl anijs
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl hazelnoten
  • 1 tl grof zeezout

Instructies

  • Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem tot ca. 150°C.
  • Leg de ingrediënten voor de crunch op een bord en meng ze met elkaar. Meng op een ander bord de fijngehakte knoflook met het geroosterde brood.
  • Bind de reebout op met slagerstouw. Wrijf de reebout in met koolzaadolie en bestrooi met de kruidenmix voor wild. Leg de bout op het indirecte gedeelte van de barbecue.
  • Smeer nu op de bovenkant met een lepel de mosterd en strooi daar het brood-knoflookmengsel op. Sluit de deksel. De reebout is klaar wanneer het een kerntemperatuur van 52°C heeft bereikt. Haal de reebout van de barbecue, laat 10 minuten rusten. Verwijder het slagerstouw, snijd in mooie dunne plakken en serveer direct. 

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...