Ree met wilde knoflookcrunch

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • slagerstouw

Ingrediënten

  • 1 reebout
  • Brassica koolzaadolie
  • 2 sneetjes verkruimeld geroosterd brood
  • 50 g verse fijngehakte wilde knoflook
  • zout en peper

voor de crunch

  • 10 g kruidenrub voor wild
  • 20 g sesamzaadjes
  • 5 g koffiebonen grof gehakt
  • 1 gedroogde chili grof gehakt
  • 20 g geroosterde amandelen grof gehakt
  • 20 g cornflakes

voor de kruidenrub voor wild kant en klaar of zelfgemaakt uit

  • 1 tl espressobonen
  • 1 tl jeneverbessen
  • 1 tl mespunt venkelzaad
  • 1 tl anijs
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl hazelnoten
  • 1 tl grof zeezout

Instructies

  • Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem tot ca. 150°C.
  • Leg de ingrediënten voor de crunch op een bord en meng ze met elkaar. Meng op een ander bord de fijngehakte knoflook met het geroosterde brood.
  • Bind de reebout op met slagerstouw. Wrijf de reebout in met koolzaadolie en bestrooi met de kruidenmix voor wild. Leg de bout op het indirecte gedeelte van de barbecue.
  • Smeer nu op de bovenkant met een lepel de mosterd en strooi daar het brood-knoflookmengsel op. Sluit de deksel. De reebout is klaar wanneer het een kerntemperatuur van 52°C heeft bereikt. Haal de reebout van de barbecue, laat 10 minuten rusten. Verwijder het slagerstouw, snijd in mooie dunne plakken en serveer direct. 

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...

Picanha met gegrilde lente-ui-olie
Picanha met gegrilde lente-ui-olie

  Picanha met gegrilde lente-ui-olie aluminiumbakjekernthermometer 1 picanhagekleurde snackpaprika’sneutrale oliezout en pepermarinade4 teentjes knoflook (fijngeperst)2 el sojasaus3 el olijfolie2 el limoensap1 tl gerookt paprikapoeder1 tl gemalen komijn1 tl...