Ree met wilde knoflookcrunch

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • slagerstouw

Ingrediënten

  • 1 reebout
  • Brassica koolzaadolie
  • 2 sneetjes verkruimeld geroosterd brood
  • 50 g verse fijngehakte wilde knoflook
  • zout en peper

voor de crunch

  • 10 g kruidenrub voor wild
  • 20 g sesamzaadjes
  • 5 g koffiebonen grof gehakt
  • 1 gedroogde chili grof gehakt
  • 20 g geroosterde amandelen grof gehakt
  • 20 g cornflakes

voor de kruidenrub voor wild kant en klaar of zelfgemaakt uit

  • 1 tl espressobonen
  • 1 tl jeneverbessen
  • 1 tl mespunt venkelzaad
  • 1 tl anijs
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl hazelnoten
  • 1 tl grof zeezout

Instructies

  • Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem tot ca. 150°C.
  • Leg de ingrediënten voor de crunch op een bord en meng ze met elkaar. Meng op een ander bord de fijngehakte knoflook met het geroosterde brood.
  • Bind de reebout op met slagerstouw. Wrijf de reebout in met koolzaadolie en bestrooi met de kruidenmix voor wild. Leg de bout op het indirecte gedeelte van de barbecue.
  • Smeer nu op de bovenkant met een lepel de mosterd en strooi daar het brood-knoflookmengsel op. Sluit de deksel. De reebout is klaar wanneer het een kerntemperatuur van 52°C heeft bereikt. Haal de reebout van de barbecue, laat 10 minuten rusten. Verwijder het slagerstouw, snijd in mooie dunne plakken en serveer direct. 

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...