
Donut burger
Equipment
- kernthermometer
Ingrediënten
- 600 g rundergehakt
- 2 el bbq-rub
- cheddarkaas
- 4 geglaceerde donuts
- 6-8 plakjes ontbijtspek
- sesamzaadjes
- zout en peper
- bbq-saus naar smaak
Instructies
- Breng het gehakt op smaak met de bbq-rub.
- Vorm er burgers van 150 gram van en zet in de koelkast weg totdat je gaat grillen.
- Richt de barbecue in met een indirect en directe gedeelte en verwarm tot 190°C.
- Gril de plakjes spek krokant en leg op een bord.
- Smeer de hamburgers rondom in met olie. Gril de hamburgers gedurende 3 minuten per kant tot een kerntemperatuur van 54°C is bereikt. Leg op het laatst de cheddar erop en laat het smelten. Leg ze eventueel op het indirecte gedeelte als het te hard gaat.
- Snijd de donuts doormidden en smeer ze in met roomboter. Gril ze kort aan.
- Beleg de onderkant van donut met de hamburger en daarop het krokante spek en de bovenkant van de donut. Besprenkel met sesamzaadjes en eventueel een beetje bbq-saus.