Gestapelde schnitzel
Equipment
- 3 spiesjes
- 2 Beer Barrel chunks
Ingrediënten
- 6 dunne schnitzels elk ca. 125 g
- 1 witte ui
- 5 plakken Duitse ham
- sla
- 1 pak naanbrood
kruidenrub
- 1 el paprikapoeder
- ½ tl gedroogde oregano
- ½ tl gemalen komijn
- ½ tl peper
- 1 tl zout
topping
- 100 g olijven zonder pit
- 1 rode ui
- 1 bosje peterselie
- 2 el olijfolie
- zout en peper
dip
- 200 g volle yoghurt
- 2 el ajvar
- zout en peper
Instructies
- Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm voor op 150°C.
- Schil de ui en snijd in dunne ringen.
- Meng de ingrediënten voor de kruidenrub en wrijf hier het vlees mee in..
- Begin met stapelen. Leg op 1 schnitzel een plakje ham en 2 uienringen. Hier mag dan weer een schnitzel op en beleg zo door. Zet vast met 3 spiesjes.
- Zet de gestapelde schnitzel op het indirecte gedeelte voor ca. 45 minuten. Voeg tijdens het gaarproces rookhout toe.
- Hak voor de topping de olijven en peterselie grof. Schil en snipper de rode ui fijn. Doe dit in een kom en breng op smaak met olijfolie, zout en peper. Meng de yoghurt en ajvar, breng op smaak met zout en peper. Rooster het naanbrood kort op de bbq.
- Haal het vlees uit de bbq en snijd in dunne plakjes. Beleg het naanbrood met de sla, dip, reepjes vlees en de topping.