Gestapelde schnitzel

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord bbq rub, koud roken, schnitzel
Bereidingstijd 1 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • 3 spiesjes
  • 2 Beer Barrel chunks

Ingrediënten

  • 6 dunne schnitzels elk ca. 125 g
  • 1 witte ui
  • 5 plakken Duitse ham
  • sla
  • 1 pak naanbrood

kruidenrub

  • 1 el paprikapoeder
  • ½ tl gedroogde oregano
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ tl peper
  • 1 tl zout

topping

  • 100 g olijven zonder pit
  • 1 rode ui
  • 1 bosje peterselie
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper

dip

  • 200 g volle yoghurt
  • 2 el ajvar
  • zout en peper

Instructies

  • Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm voor op 150°C.
  • Schil de ui en snijd in dunne ringen.
  • Meng de ingrediënten voor de kruidenrub en wrijf hier het vlees mee in..
  • Begin met stapelen. Leg op 1 schnitzel een plakje ham en 2 uienringen. Hier mag dan weer een schnitzel op en beleg zo door. Zet vast met 3 spiesjes.
  • Zet de gestapelde schnitzel op het indirecte gedeelte voor ca. 45 minuten. Voeg tijdens het gaarproces rookhout toe.
  • Hak voor de topping de olijven en peterselie grof. Schil en snipper de rode ui fijn. Doe dit in een kom en breng op smaak met olijfolie, zout en peper. Meng de yoghurt en ajvar, breng op smaak met zout en peper. Rooster het naanbrood kort op de bbq.
  • Haal het vlees uit de bbq en snijd in dunne plakjes. Beleg het naanbrood met de sla, dip, reepjes vlees en de topping.

Video

Notities

Wij gebruiken de Beer Barrel chunks van Rookplankje.nl
Biertip
De Molen Duits & Druif
 
Deze receptvideo is i.s.m. Brouwerij De Molen.
 
 

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...