Kaasgehaktbrood

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord kaas en gehakt recept, kaas op de bbq
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 1 Munsterkaas
  • 800 g gemengd gehakt
  • 2 eieren
  • 1 handjevol fijngesneden verse kruiden zoals rozemarijn, salie, peterselie, tijm en marjolein
  • 12 plakjes spek
  • chilipoeder naar smaak
  • zout en peper

Instructies

  • Meng het gehakt met de eieren en de fijngesneden verse kruiden en vorm er een ‘nest’ van.
  • Zet in het nestje de kaas.
  • Zet de pelletgrill of reguliere barbecue aan en stel hem in op een temperatuur van 180°C.
  • Bedek de kaas met een dekseltje gemaakt van aluminiumfolie. Dit om te voorkomen dat de kaas er boven uit rijst.
  • Zet het nestje er op (indirect) en bak dit voor ± 45 minuten
  • Verwijder halverwege het aluminiumfolie. Op de bovenkant van de kaas gaat een knapperige korst komen.
  • Grill op het einde de plakjes spek krokant. Snijd voor het serveren het gehaktbrood in punten en leg er een krokant plakje spek op. Serveer direct.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...