
Kaasgehaktbrood
Equipment
- aluminiumfolie
Ingrediënten
- 1 Munsterkaas
- 800 g gemengd gehakt
- 2 eieren
- 1 handjevol fijngesneden verse kruiden zoals rozemarijn, salie, peterselie, tijm en marjolein
- 12 plakjes spek
- chilipoeder naar smaak
- zout en peper
Instructies
- Meng het gehakt met de eieren en de fijngesneden verse kruiden en vorm er een ‘nest’ van.
- Zet in het nestje de kaas.
- Zet de pelletgrill of reguliere barbecue aan en stel hem in op een temperatuur van 180°C.
- Bedek de kaas met een dekseltje gemaakt van aluminiumfolie. Dit om te voorkomen dat de kaas er boven uit rijst.
- Zet het nestje er op (indirect) en bak dit voor ± 45 minuten
- Verwijder halverwege het aluminiumfolie. Op de bovenkant van de kaas gaat een knapperige korst komen.
- Grill op het einde de plakjes spek krokant. Snijd voor het serveren het gehaktbrood in punten en leg er een krokant plakje spek op. Serveer direct.