Peanutbutterjelly burger met bieruitjes

Recept afdrukken

Equipment

  • hamburgerpers
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 750 g rundergehakt
  • 1 pot pindakaas
  • 1 pot aardbeienjam
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 2 uien
  • ½ fles Schwarzwalder Kirsch Imperial Stout
  • zout en peper

Instructies

  • Snijd de uien in dikke ringen en leg ze in de bak met de helft van het bier uit het flesje. Laat ze ca. 30 minuten marineren.
  • Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm voor op 200°C.
  • Kruid het vlees met zout en peper en vorm er 8 burgers van ca. 90 gram van.
  • Haal de uien uit de marinade en gril ze op het directe gedeelte rondom mooi krokant. Leg ze apart.
  • Gril de burgers op het directe gedeelte 3 minuten per kant. Leg ze vervolgens op het indirecte gedeelte van de barbecue en laat ze doorgaren naar een temperatuur van 52°C.
  • Snijd de burgerbroodjes open en gril ze kort op het rooster.
  • Smeer de onderkant van het broodje in met jam. Leg er twee hamburgers op, een flinke dot pindakaas en de uienringen. Smeer de bovenste helft ook in met jam en pindakaas. Leg deze helft erop en serveer direct.

Video

Notities

BiertipWat als je het Schwarzwalder Kirsch gebak combineert met bier? Je krijgt een volmondige Imperial stout met evenwichtige chocolade en zure kersensmaak. Een mooi complementair bier op deze hartige hamburger met pindakaas. Schwarzwalder Kirsch Imperial Stout
Dit recept is i.s.m. Bierbrouwerij de Molen.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...

Picanha met gegrilde lente-ui-olie
Picanha met gegrilde lente-ui-olie

  Picanha met gegrilde lente-ui-olie aluminiumbakjekernthermometer 1 picanhagekleurde snackpaprika’sneutrale oliezout en pepermarinade4 teentjes knoflook (fijngeperst)2 el sojasaus3 el olijfolie2 el limoensap1 tl gerookt paprikapoeder1 tl gemalen komijn1 tl...