Peanutbutterjelly burger met bieruitjes

Recept afdrukken

Equipment

  • hamburgerpers
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 750 g rundergehakt
  • 1 pot pindakaas
  • 1 pot aardbeienjam
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 2 uien
  • ½ fles Schwarzwalder Kirsch Imperial Stout
  • zout en peper

Instructies

  • Snijd de uien in dikke ringen en leg ze in de bak met de helft van het bier uit het flesje. Laat ze ca. 30 minuten marineren.
  • Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm voor op 200°C.
  • Kruid het vlees met zout en peper en vorm er 8 burgers van ca. 90 gram van.
  • Haal de uien uit de marinade en gril ze op het directe gedeelte rondom mooi krokant. Leg ze apart.
  • Gril de burgers op het directe gedeelte 3 minuten per kant. Leg ze vervolgens op het indirecte gedeelte van de barbecue en laat ze doorgaren naar een temperatuur van 52°C.
  • Snijd de burgerbroodjes open en gril ze kort op het rooster.
  • Smeer de onderkant van het broodje in met jam. Leg er twee hamburgers op, een flinke dot pindakaas en de uienringen. Smeer de bovenste helft ook in met jam en pindakaas. Leg deze helft erop en serveer direct.

Video

Notities

BiertipWat als je het Schwarzwalder Kirsch gebak combineert met bier? Je krijgt een volmondige Imperial stout met evenwichtige chocolade en zure kersensmaak. Een mooi complementair bier op deze hartige hamburger met pindakaas. Schwarzwalder Kirsch Imperial Stout
Dit recept is i.s.m. Bierbrouwerij de Molen.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...