Peanutbutterjelly burger met bieruitjes

Recept afdrukken

Equipment

  • hamburgerpers
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 750 g rundergehakt
  • 1 pot pindakaas
  • 1 pot aardbeienjam
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 2 uien
  • ½ fles Schwarzwalder Kirsch Imperial Stout
  • zout en peper

Instructies

  • Snijd de uien in dikke ringen en leg ze in de bak met de helft van het bier uit het flesje. Laat ze ca. 30 minuten marineren.
  • Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm voor op 200°C.
  • Kruid het vlees met zout en peper en vorm er 8 burgers van ca. 90 gram van.
  • Haal de uien uit de marinade en gril ze op het directe gedeelte rondom mooi krokant. Leg ze apart.
  • Gril de burgers op het directe gedeelte 3 minuten per kant. Leg ze vervolgens op het indirecte gedeelte van de barbecue en laat ze doorgaren naar een temperatuur van 52°C.
  • Snijd de burgerbroodjes open en gril ze kort op het rooster.
  • Smeer de onderkant van het broodje in met jam. Leg er twee hamburgers op, een flinke dot pindakaas en de uienringen. Smeer de bovenste helft ook in met jam en pindakaas. Leg deze helft erop en serveer direct.

Video

Notities

BiertipWat als je het Schwarzwalder Kirsch gebak combineert met bier? Je krijgt een volmondige Imperial stout met evenwichtige chocolade en zure kersensmaak. Een mooi complementair bier op deze hartige hamburger met pindakaas. Schwarzwalder Kirsch Imperial Stout
Dit recept is i.s.m. Bierbrouwerij de Molen.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...