
Pizza Salsiccia e Friarielli
Equipment
- pizzaschep
- pizzaoven, wij gebruiken de Ooni Karu 16 houtoven
Ingrediënten
- 1 deegbol
- 100 g verse venkelworst bv. Salsiccia Salamella Mantovana van Levoni
- 60 g friarielli alternatief bimi
- 1 teentje knoflook
- 100 g mozzarella
- Parmezaanse kaas optioneel
Instructies
- Verwarm de Ooni pizzaoven voor op ca. 400°C.
- Snijd de knoflook en mozzarella in plakjes. Dep de mozzarella droog.
- Snijd de worst in stukjes.
- Maak van je deegbol een mooie pizzabodem. Verdeel daar de goed uitgelekte mozzarella over.
- Verdeel vervolgens de stukjes worst, knoflook en friarielli over de pizzabodem.
- De pizza is nu klaar om de pizzaoven in te gaan.
- In de Ooni is de pizza na ongeveer 1-1,5 minuut klaar. Zorg wel dat je de pizza een paar keer draait zodat de rand aan alle kanten mooi gaar wordt.
- Als de pizza klaar is, kun je er nog wat Parmezaanse kaas overheen schaven.