Stapeltje buikspek

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, bbq rub, buikspek
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Passieve Tijd 10 minuten
Porties 3

Equipment

  • slagerstouw

Ingrediënten

  • 500 g buikspek met zwoerd
  • 3 el Italiaanse kruiden
  • 2 el gedroogde rozemarijn
  • 2 tl zout
  • 2 tl peper
  • 3 teentjes knoflook dunne plakjes
  • koolzaadolie
  • zout

voor de dip

  • 1 rode ui gehakt
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 1 stuk gember ca. 3 cm geraspt
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 60 ml witte azijn
  • 1 el balsamicoazijn
  • zout

Instructies

  • Snijd het varkensvlees in plakken van ca. 1 cm dik.
  • Meng de Italiaanse kruiden, rozemarijn, zout en peper door elkaar. Wrijf deze melange royaal over een kant van de plakken buikspek. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verdeel over de plakken buikspek de plakjes knoflook. Sla een plak buikspek over, dat wordt de bovenkant van de stapel.
  • Leg de plakken buikspek op elkaar en eindig met de vleesstrook zonder rub. Knoop het geheel vast met slagerstouw.
  • Wrijf de buitenkant in met de overgebleven rub en besprenkel met een beetje olie en zout.
  • Verwarm de barbecue op 250° C en richt de barbecue indirect in. Leg het vlees op de barbecue en gril gedurende 30 minuten. (op het indirecte gedeelte). Breng daarna de temperatuur terug naar 150° C en gril gedurende 30 minuten. Vervolgens nog even op direct vuur aanzetten om een knapperig laagje te krijgen. Houd een kerntemperatuur van 70° C aan.
  • Snijd voor de dip de ui, knoflook en rode peper fijn. Rasp de gember. En voeg dit samen met de witte azijn, balsamicoazijn en een beetje zout.
  • Snijd het varkensvlees in stukjes en dip lekker in de saus.

Video

Notities

Wij gebruiken:
- Pit Barrel Cooker
- Flame Boss 300

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...