
Stapeltje buikspek
Equipment
- slagerstouw
Ingrediënten
- 500 g buikspek met zwoerd
- 3 el Italiaanse kruiden
- 2 el gedroogde rozemarijn
- 2 tl zout
- 2 tl peper
- 3 teentjes knoflook dunne plakjes
- koolzaadolie
- zout
voor de dip
- 1 rode ui gehakt
- 1 teentje knoflook geraspt
- 1 stuk gember ca. 3 cm geraspt
- 1 rode peper fijngesneden
- 60 ml witte azijn
- 1 el balsamicoazijn
- zout
Instructies
- Snijd het varkensvlees in plakken van ca. 1 cm dik.
- Meng de Italiaanse kruiden, rozemarijn, zout en peper door elkaar. Wrijf deze melange royaal over een kant van de plakken buikspek. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verdeel over de plakken buikspek de plakjes knoflook. Sla een plak buikspek over, dat wordt de bovenkant van de stapel.
- Leg de plakken buikspek op elkaar en eindig met de vleesstrook zonder rub. Knoop het geheel vast met slagerstouw.
- Wrijf de buitenkant in met de overgebleven rub en besprenkel met een beetje olie en zout.
- Verwarm de barbecue op 250° C en richt de barbecue indirect in. Leg het vlees op de barbecue en gril gedurende 30 minuten. (op het indirecte gedeelte). Breng daarna de temperatuur terug naar 150° C en gril gedurende 30 minuten. Vervolgens nog even op direct vuur aanzetten om een knapperig laagje te krijgen. Houd een kerntemperatuur van 70° C aan.
- Snijd voor de dip de ui, knoflook en rode peper fijn. Rasp de gember. En voeg dit samen met de witte azijn, balsamicoazijn en een beetje zout.
- Snijd het varkensvlees in stukjes en dip lekker in de saus.
Video
Notities
- Pit Barrel Cooker
- Flame Boss 300