Stapeltje buikspek

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, bbq rub, buikspek
Voorbereidingstijd 45 min
Bereidingstijd 1 uur
Passieve Tijd 10 min
Porties 3

Equipment

  • slagerstouw

Ingrediënten

  • 500 g buikspek met zwoerd
  • 3 el Italiaanse kruiden
  • 2 el gedroogde rozemarijn
  • 2 tl zout
  • 2 tl peper
  • 3 teentjes knoflook dunne plakjes
  • koolzaadolie
  • zout

voor de dip

  • 1 rode ui gehakt
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 1 stuk gember ca. 3 cm geraspt
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 60 ml witte azijn
  • 1 el balsamicoazijn
  • zout

Instructies

  • Snijd het varkensvlees in plakken van ca. 1 cm dik.
  • Meng de Italiaanse kruiden, rozemarijn, zout en peper door elkaar. Wrijf deze melange royaal over een kant van de plakken buikspek. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verdeel over de plakken buikspek de plakjes knoflook. Sla een plak buikspek over, dat wordt de bovenkant van de stapel.
  • Leg de plakken buikspek op elkaar en eindig met de vleesstrook zonder rub. Knoop het geheel vast met slagerstouw.
  • Wrijf de buitenkant in met de overgebleven rub en besprenkel met een beetje olie en zout.
  • Verwarm de barbecue op 250° C en richt de barbecue indirect in. Leg het vlees op de barbecue en gril gedurende 30 minuten. (op het indirecte gedeelte). Breng daarna de temperatuur terug naar 150° C en gril gedurende 30 minuten. Vervolgens nog even op direct vuur aanzetten om een knapperig laagje te krijgen. Houd een kerntemperatuur van 70° C aan.
  • Snijd voor de dip de ui, knoflook en rode peper fijn. Rasp de gember. En voeg dit samen met de witte azijn, balsamicoazijn en een beetje zout.
  • Snijd het varkensvlees in stukjes en dip lekker in de saus.

Video

Notities

Wij gebruiken:
- Pit Barrel Cooker
- Flame Boss 300

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...